Polityka prywatności

I. Informacje ogólne:

  • Wszelkie dane osobowe podawane w formularzach na stronach serwisu satel.pl są gromadzone i przetwarzane oraz wykorzystywane wyłącznie przez SATEL sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Budowlanych 66, w Gdańsku 80-298 w celach administracyjnych i statystycznych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997 r. (Dz.U. nr 133 z 1997 r.). Dane te nie będą przekazywane innym podmiotom.
  • Korzystając z serwisu satel.pl akceptujesz zasady Polityki Prywatności.

 

II. Informacje dotyczące plików „cookies”:

 

1. Co to są "cookies"?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie), gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Cookies zawierają zazwyczaj nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas istnienia ciasteczka oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z której następuje połączenie ze stroną internetową.
Większość plików "cookies" to tzw. cookies sesji, które są automatycznie usuwane z dysku twardego po zakończeniu sesji (czyli po wylogowaniu się lub zamknięciu okna przeglądarki). Niektóre z nich pozwalają na identyfikację Użytkownika w trakcie ponownego odwiedzenia serwisu, tzn. nie są usuwane w sposób automatyczny i zapisują się na urządzeniu końcowym.

2. "Cookies" na stronie Satel.pl.

Na stronie satel.pl stosowane są cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony w celu zapewnienia jej lepszego działania oraz funkcjonalne, czyli pozwalające na zapamiętanie ustawień użytkownika. Są to m.in.:

  • cookies zbierające anonimowe dane do celów statystycznych (google-analytics.com),
  • cookies zapamiętujące dane osobowe po zalogowaniu (dane sesji): info o zalogowanym użytkowniku (tłumacze), dane przy zapisywaniu na szkolenia, konkursy,
  • cookies zapamiętujące dane osobowe po zalogowaniu do supportu lub na żądanie użytkownika nie posiadającego konta na supporcie. Ułatwiają one późniejsze wypełnianie formularza zgłoszenia serwisowego,
  • cookies sesyjne (wygasają po zamknięciu sesji) – używane podczas logowania użytkownika do panelu strony,
  • cookies na oznaczenie, że zaakceptowano politykę prywatności Satel.pl.

3. Możliwości wprowadzenia przez Użytkownika zmian dotyczących plików "cookies" na stronie satel.pl.

Użytkownik może ustawić w swojej przeglądarce internetowej poziom ochrony przed cookies – aż do całkowitego blokowania tych plików. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może też utrudniać korzystanie z serwisu satel.pl.
Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla cookies stosowanych na stronie satel.pl.

Użytkownik może zatem skonfigurować używaną przez siebie przeglądarkę w taki sposób aby odrzucała wszystkie pliki "cookies", nie usuwała  plików „cookies” lub wysyłała powiadomienia wówczas, gdy tego typu pliki są wysyłane z serwera. Użytkownik może również po zakończeniu wizyty na stronie satel.pl usunąć pliki tymczasowe umieszczone na urządzeniu kocowym w trakcie trwania danej sesji.
Każda z dostępnych na rynku przeglądarek internetowych posiada możliwość zarządzania plikami "cookies". Dlatego jeśli Użytkownik podejmie decyzję o wyłączeniu obsługi plików "cookies" powinien w pierwszej kolejności zapoznać się ze sposobem zarządzania plikami „cookies” umieszczonymi w pomocy używanej przez siebie przeglądarki.

 

III. Pozostałe informacje dotyczące polityki prywatności:

 

  1. Jeżeli zapisałeś się do naszego newsletter-a lub w inny sposób zostałeś dodany do bazy subskrybentów, wykorzystamy twoje dane w celu wysłania ci naszego biuletynu.
  2. Dane osobowe (imię, nazwisko, adres email) zbierane przez formularze służą wyłącznie do celów kontaktowych.
  3. Dokładamy starań, aby chronić serwis Satel.pl przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich oraz kontrolujemy nasze metody gromadzenia, przechowywania i przetwarzania informacji. Stosujemy m.in. firewall, urządzenia zabezpieczające serwer, urządzenia szyfrujące oraz fizyczne środki bezpieczeństwa. Dostępu do danych udzielamy jedynie tym pracownikom i podmiotom, które muszą mieć do nich dostęp, aby je przetwarzać wyłącznie w celach opisanych w Polityce Prywatności.
  4. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej podstronie.

 

Satel facebook  © 1990-2017 SATEL sp. z o.o.
zastrzeżenia prawne | polityka prywatności | Napisz do nas | o stronie

Strona Satel.pl używa plików cookies, aby ułatwić Tobie Użytkowniku korzystanie z serwisu Satel.pl oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać plikami cookies zmieniając ustawienia przeglądarki.
Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na używanie cookies przez serwis Satel.pl.
Więcej Informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.

Zamknij